Home Berita UTiMAS KENYATAAN MEDIA UTiMAS
KENYATAAN MEDIA UTiMAS PDF Print E-mail

PERSATUAN AKADEMIK UiTM (UTiMAS) MENYOKONG PENUH PELANTIKAN YBHG. PROFESOR EMERITUS DATO’ DR. HASSAN BIN SAID SEBAGAI NAIB CANSELOR UNIVERSITI TEKNOLOGI MARA (UITM)

Presiden dan Semua Exco, Persatuan Akademik Universiti Teknologi MARA (UTiMAS) menyokong penuh pelantikan YBhg. Profesor Emeritus Dato' Dr Hassan bin Said sebagai Naib Canselor UiTM yang ke-9, berkuatkuasa 1 Februari 2016. UTiMAS berkeyakinan penuh YBhg. Profesor  mampu menbawa UiTM ke arah kecemerlangan selaras dengan kehendak Kementerian Pendidikan Tinggi ke arah slogan: Soaring Upwards. UTiMAS amat percaya dan yakin dengan rekod kepimpinan beliau yang cemerlang sebelum ini Prof. Emeritus Dato' Dr. Hassan mampu melonjakkan UiTM ke tahap yang lebih tinggi. Pihak UTiMAS  juga ingin mengambil kesempatan mengucapkan terima kasih kepada YBhg. Tan Sri Dato' Sri Prof Ir. Dr. Sahol Hamid bin Abu Bakar, Naib Canselor UiTM ke-8, di atas khidmat beliau sebagai Naib Canselor UiTM sejak  1 Januari 2010 hingga 31 Disember 2015.

PROFESOR DR. HAJI. MOHAMAD AWANG, J.S.M
Presiden
Persatuan Akademik UiTM (UTIMAS)
14 Disember 2015